Колония от сини бабуинови тарантули /Monocentropus balfouri/

Решихме да стартираме нов проект – колония от тарантули 🙂 Повечето тарантули живеят сами и не толерират други себеподобни около тях, но има и някои изключения. Синята бабуинова тарантула /Monocentropus balfouri/ е едно от тях. Тя се слави като един от най-подходящите видове за колония. M. balfouri безпроблемно живее и се размножава с други представители на вида, поколения наред. Някои видове от родовете Poecilotheria, Holothele, Selenocosmia и др. също могат да бъдат отглеждани заедно, но при тях има много по-чести случаи на канибализъм. Най-успешни са колониите, състоящи се от паяци, които са от един пашкул.

Нашата колония се състои от пет бебета M. balfouri на 3-4 кожи, които са от един пашкул. Редовно ще следим и публикуваме тяхното развитие 🙂

Ето ги и тях

20150107_131943

Това е тяхното жилище.

20150107_125123

Важно е мястото, където отглеждате колонията, да не е нито прекалено голямо, нито прекалено малко. Ако терариума/кутията е прекалено голям/а паяците ще си направят собствени територии, а това ще доведе до канибализъм. Прекалено малкия съд също трябва да се избягва поради сходни причини, водещи до същия резултат.

Тук вече са настанени и разучават новата територия

20150107_132954

Ще ви държим в течение с развитието на нашата колония 🙂 Ето тук можете да прочетете повече за тази уникална тарантула.

Коментари

коментари

Inline
Inline