Litoria caerulea /Дървесна жаба на Уайт/

whites-tree-frog

Латинско име

Litoria caerulea

Разпространение в природата: Австралия, Нова Гвинея, Индонезия
Хабитат: Влажни екваториални и тропични гори. Живеят в близост до водоеми и езера.
Размер: 9-12 см.
Продължителност на живота: до 10-20 години
Температура: 25-30°C. през деня и 21-23°C през нощта; термометри
Влажност: 50-60%; Влажността в терариума може да се поддържа с комбинация от голяма купа за вода (нивото на водата трябва да е до колената на жабата) и регулярно пръскане. – хидрометри
Осветление: UVB лампа 2% Полезна е както за животното, така и за живите растения в терариума.
Субстрат: Сфагнум мъх комбиниран с хидро топчета или кокосов субстрат.
Оборудване за терариума : Декоративни растения или живи растения(Бромелия, папрат, орхидея, фикуси и др.); Плитък съд за вода (водата трябва да бъде подменяна ежедневно) или можете да използвате хидро топчета, с които да си направите „езерце“, но то трябва да е много плитко (до колената на жабата).
Размер на терариума: Необходим е  терариум с размери  40х40х50 см. (ДхШхВ) В него не трябва да се гледат повече от един мъжки и една женска.
Храна: Хранят се с мушички, малки щурчета и други дребни насекоми. Задължително е използването на калций, който се поръсва върху насекомите. Подрастващите жабки трябва да се хранят всеки ден, а възрастните през ден.
Коментар: Жабата на Уайт е един от най-разпространените видове дървесни жаби в хобито. Гледат се много лесно, а цветовете им варират от най-различни нюанси на зеленото до синьо.

 

Inline
Inline